rolstoel rolstoelen scootmobiel scootmobiels rollator Enschede

        ROLSTOELSHOP     
ENSCHEDE
ROLSTOELEN NIEUW GEBRUIKT VERHUUR

rolstoel rolstoelen scootmobiel scootmobiels rollator Enschede
» INTRO
» ROLSTOEL
NIEUW
»  ROLSTOEL GEBRUIKT
» ROLSTOEL HUREN
» SERVICE/DIENSTEN
» BESTEL/RESERVEER
» ROLLATOR
» SCOOTMOBIEL
» NIEUWS & INFO
» CONTACT

rolstoel rolstoelen scootmobiel scootmobiels rollator Enschede

     Rem op gratis scootmobiel

Den Haag. Gemeenten zetten vanaf 1 januari 2007  een rem op het gratis ver-strekken van scootmobiels.  Ook zal vaker dan nu het geval is, een jaarlijkse  eigen bijdrage worden gevraagd voor het ge-bruik van deze gemotoriseerde rolstoelen. Dat verwachten de Vereniging Neder-landse Gemeenten, patiëntenverenigingen en wethouders die verantwoordelijk zijn voor het ouderen- en het gehandicapten -beleid.Gaat dit ook gelden voor rolstoel ? 
Lees meer >>>

 


 

 
NIEUWS EN INFORMATIE OVER ROLSTOELEN ( ook u bijdragen )

Scootmobiel/Rolstoel in de trein. U mag uw scootmobiel/Rolstoel meenemen in de trein onder voorwaarde dat:
  • u vooraf bij Bureau Assistentieverlening afspreekt dat er een verrijdbare brug aanwezig is bij uw trein
  • uw scootmobiel/rolstoel niet groter is dan 150 centimeter lang en 85 centimeter breed (buitenmaten)
  • er voldoende manoeuvreerruimte is op het perron en in de trein
  • indien van toepassing, de stationslift groot genoeg is.
  • u zelf uw scootmobiel/rolstoel in en uit de trein rijdt. ( Bron: NS )

 Rem op gratis scootmobiel

Den Haag. Gemeenten zetten vanaf 1 januari  2007 een rem op het gratis verstrekken van scootmobiels en rolstoelen. Ook zal vaker dan nu het geval  is, een jaarlijkse  eigen bijdrage worden  gevraagd voor het gebruik van deze  gemotoriseerde rolstoelen. Dat verwachten de Vereniging Nederlandse Gemeenten,  patiëntenverenigingen en wethouders die  verantwoordelijk zijn voor het ouderen- en  het gehandicaptenbeleid. Lees meer >>>>
-------------------------------------------------------------------------
Hier uw bijdrage of ervaringen stuur ze naar: info@rolstoelshop.com
-------------------------------------------------------------------------

Speciale voertuigen  Regeling
• Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990. Van belang voor: Gebruikers van (elektrische) rolstoelen,  scootmobielen, driewielfietsen en gehandicaptenautootjes.
Doel
• Bepalen wat een gehandicaptenvoertuig precies is, en waar en hoe u er mee mag rijden.
Bijzonderheden
• Gehandicaptenvoertuigen hebben als voornaamste voordeel dat u er ook in voetgangersgebieden mee mag rijden en parkeren.

Voertuigen, 'kennelijk ingericht voor het vervoer van een gehandicapte', zijn wettelijk een aparte categorie volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV). Voor deze voertuigen gelden eigen regels en bepalingen. Alle rolstoelen, scootmobielen, driewiel fietsen en gehandicaptenautootjes vallen onder het begrip gehandicaptenvoertuigen. Bromfietsen en brommobielen zijn geen gehandicaptenvoertuigen, ook niet als ze zijn aangepast voor het gebruik door een gehandicapte. Aangepaste auto's zijn voor de wet gewone motorvoertuigen, en dus ook geen gehandicaptenvoertuigen.

Gehandicaptenvoertuigen mogen niet breder zijn dan 1.10 m, niet langer dan 3.50 m en niet hoger dan 2.00 m. Ze mogen worden uitgerust met een verbrandingsmotor of een elektromotor en ze kunnen open zijn, half overdekt of helemaal gesloten. U mag er binnen de bebouwde kom 30 km/u mee rijden en buiten de bebouwde kom 40 km/u.
U mag met een gehandicaptenvoertuig overal rijden waar een fiets mag rijden. Bij het ontbreken van een fietspad mag u er dus de rijbaan mee op . U mag ook op de stoep rijden en in voetgangersgebieden. U mag het voertuig daar ook parkeren.
Een rijbewijs is niet nodig. Kan het voertuig sneller dan 10 km/u, dan moet u ouder zijn dan 16 jaar om het te mogen gebruiken.
Rijdt u tussen de voetgangers, dan moet u zich houden aan de verkeersregels voor voetgangers. Rijdt u op het fietspad of op de weg, dan moet u zich houden aan de regels voor fietsers en bromfietsers.
Bij elk gemotoriseerd voertuig is een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verplicht, dus ook bij gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen.
Meer informatie bij:
Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), telefoon 0900-0739 (€ 0,10 per minuut). Gegevens geldig per
• 1 maart 2005.

 

 © 2012 www.rolstoelshop.com    Powered by freedomainshop.com  All our Sites   Privacy   sitemap